Tuesday, October 16, 2012

Iran kan holde kultur uge i Jakarta

Andel: 1

JAKARTA, KOMPAS.com - er den iranske ambassade i Djakarta til en iransk kultur uge på marts 7-13. etape, sagde landets øverste diplomat.

"Vi vil holde dette program til at gøre bekendt den indonesiske offentlige med kultur af den islamiske Republik Iran," sagt iranske ambassadør i Indonesien Mahmoud Farazandeh her tirsdag.

Hændelsen ville være åbnet på Nationalmuseet og også omfatte screening af iranske film på Usmar Ismail bygning. Sagde han nu var inde til at vise iranske film, som en sådan film med titlen "A adskillelse" havde vundet anerkendelse på 84th Academy Awards festival i kategorien udenlandske film.

Farazandeh sagde, Irans fotografering for nylig havde fremkaldt ros fra verden, som den havde produceret kvalitet film baseret på friske ideer og fri for sex scener. "Indonesien-Iran forbindelser dato tilbage til tusinder af år siden, som bevist ved opdagelsen af en gammel grav stone forsynet med en inskription i det persiske sprog."

På det litterære område var især i malaysisk litteratur, der også iranske indflydelse som omkring 400 persiske ord var blevet del af Bahasa Indonesia hvoraf en del var stadig bruges i dag, sagde han. Indonesiske digtere som Sanusi rude og Amir Hamzah havde slået de arbejder med stærk persiske kulturel indflydelse.

"Den iranske revolution var en kulturrevolution, og vi ønsker at udbrede det i hele verden," sagde han. Ud over den kulturelle uge, ville der også være seminarer om Iran på en række universiteter i Jakarta, ambassadør sagde.

Indonesien og Iran havde tidligere også engageret i kulturelle udvekslinger som en indonesiske kultur uge i Iran og en iranske kalligrafi udstilling i Jakarta, sagde Farazandeh.

Sumber: antara andel Kvivit

View the Original article